TOM STONE THERAPIE

Dit is een therapie vernoemd naar Tom Stone, een expert op het gebied van biofysica en verandering van energiepatronen in het menselijk lichaam. Tom Stone heeft de zogenaamde Human Sofware Engineering ontwikkelt. Heel vrij vertaalt komt het neer op de menselijke software van storende ‘virussen’ (bugs) ontdoen. Ik heb in Duitsland een seminar van Tom Stone gevolgd.  In de Verenigde Staten heeft Tom Stone een instituut, het Great LifeTechnologies-institute. Aan de hand van 12 vaste “core dynamics” worden blokkades in het lichaam opgespoord. Blokkades die je in de loop van de jaren zelf hebt ontwikkeld. Tom Stone heeft inmiddels 8 verschillende technieken ontwikkelt om van de diverse blokkades af te komen. Core dynamics is moeilijk te vertalen naar het Nederlands. Het gaat hier om invloeden van gevoelens, verdeelt in 12 oorsprongen die een blokkade kunnen gaan vormen.

Vanaf de verwekking tot de eerste zeven jaar van ons leven worden alle patronen vastgelegd. We kunnen bepaalde situaties nog niet overzien en niet voldoende inschatten. Daarom gaan we overlevingsstrategieën ontwikkelen, die als een soort virus in onze persoonlijke software worden vastgelegd. Stel: je komt als baby ter wereld met de navelstreng om je hals. Je eerste kennismaking met de wereld en het leven is dus een pijnlijke en stressvolle ervaring. De wereld, je omgeving, het leven worden door jou als bedreigend ervaren en je eerste overlevingstrategie is vastgelegd. In werkelijkheid ben je open en spontaan, maar je overlevingsstrategie ‘ is op zijn hoede, zorgt voor veiligheid, gaat onbekende situaties uit de weg, enz. Je wilt de pijn niet nog eens voelen en je wilt niet nog eens in dezelfde situatie terecht komen. Je maakt zelf de keuze hoe je in het vervolg op dit soort zaken gaat reageren. Je sluit iets af in je systeem en verliest daarmee het contact met je gevoel.

Blokkades of hoe je het ook maar noemen wilt kunnen zowel psychische als lichamelijke klachten geven. Gebeurtenissen uit het verleden komen vroeg of laat naar buiten. Dit wil natuurlijk niet per definitie zeggen dat iedereen er last van krijgt. Het heeft dus niet direct met het gedrag van anderen te maken. Nee, het is puur jouw reactie op bepaalde situaties waarvoor jij een overlevingsstrategie hebt gecreëerd.

Zoals velen wellicht weten zijn veel jonge kinderen spiritueel en nemen bepaalde facetten uit een vorig leven mee. Ook deze gebeurtenissen kunnen blokkades hebben gevormd.

Door het gebruik van kinesiologische testen worden de 12 core dynamics getest. Afhankelijk van de uitkomsten wordt de behandeling vastgesteld. Een onderdeel van de therapie kan bioresonantie zijn. Daarnaast zijn er 8 verschillende technieken ontwikkelt waarmee de blokkades kunnen worden verholpen.

Je zou het niet zeggen maar de klachten kunnen heel divers zijn. Je kunt hierbij denken aan hoogtevrees, claustrofobie, burn out, bedplassen bij kinderen, onzekerheid, geen doorzettingsvermogen, enz. enz. Daarnaast zijn er ook lichamelijke klachten bekend, bijv. slechte huid, migraine, darmklachten enz., noem maar op. Psychische problemen hebben een grote weerslag op je gezondheid. 

Heb jij klachten of problemen maar weet je niet of Tom Stone Therapie voor jouw een mogelijkheid is, neem gerust contact op. Gezamenlijk kijken we naar mogelijke oplossingen.